Referinte:

Responsabilitățile și drepturile beneficiarilor care înregistrează domenii:

https://www.icann.org/resources/pages/benefits-2013-09-16-en

Materiale educaționale pentru deținătorii de domenii:

https://www.icann.org/resources/pages/educational-2012-02-25-en

Capitolul I – DEFINIȚII

  • Prestator – denumește în continuare pe SC Real Life SRL,  cu sediul în  municipiul Tîrgu Mures, str. Bujorului, nr. 2, jud. Mures, înmatriculata la Registrul Comerțului cu nr. 26/306/18.02.2008; CIF: 23310817. PRESTATORUL serviciilor de găzduire care poate fi contractat prin www.siteuriweb.eu
  • Comanda – cerere adresată Prestatorului de către o persoană fizică sau juridică prin care aceasta din urmă solicită servicii de găzduire sau domenii
  • Client – orice persoană fizică sau juridică ce inițiază o comandă
  • Nelimitat: Prin “Nelimitat” se intelege faptul ca aceste resurse nu sunt limitate in mod arbitrar in conturile de gazduire pentru fiecare cont aparte. Se aplica in acest caz limitele fizice ale serverului.
  • Nelimitat (proprii): In cazurile in care se ofera pachete de gazduire care ofera gazduirea unui numar nelimitat de domenii, acest parametru permite adaugarea unui numar nelimitat de domenii detinute de client. Conturile de gazduire shared nu pot fi folosite pentru a gazdui mai multe domenii care sunt pe numele mai multor persoane.
  • SPAM: mesajele email trimise care sunt: 1) nesolicitate SI 2) trimise in masa, sunt considerate SPAM. Mesaje trimise individual direct la un partener sau potential partener, adresat direct, nu este spam. Mesaje trimise in masa care au fost SOLICITATE (si se poate oferi dovada solicitarii) nu sunt spam. Referinta: http://www.spamhaus.org/consumer/definition/

Capitolul II – INTRODUCERE

Prezentul document definește cadrul în care Prestatorul este de acord să furnizeze produse și servicii clienților săi. Prezentul document reprezintă un acord între Prestator și clienții săi, astfel încât utilizarea serviciilor prestate presupune acceptarea și conformarea la prezenții Termeni și Condiții de Utilizare.
Prestatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul document, acest lucru însă nu constituie motiv întemeiat pentru încetarea relațiilor de colaborare de către client și nici pentru refuzarea plății serviciilor Prestator.

Capitolul III – DESFĂȘURAREA PROCESULUI DE COMANDĂ

Orice comandă se va face prin email, sau în scris. Clienții se obligă să introducă în formular date complete, corecte și conforme cu realitatea. Prestatorul nu poate fi tras la răspundere sub nici o formă pentru neplăceri cauzate de furnizarea de către clienți a unor informații incorecte sau incomplete.

Capitolul IV – TERMENE DE PLATĂ / FACTURARE

Clienții beneficiază de serviciile Prestatorului în maxim 24 de ore lucrătoare de la confirmarea plății.
Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor în avans față de perioada de timp în care acestea sunt furnizate.
Suspendarea
Prestatorul își rezervă dreptul de a suspenda orice cont dupa trecere a 5 zile lucrătoare fără ca plata datorată să fi fost efectuată. Orice prelungire a termenului de plată este la discreția Prestatorului. În cazul reînnoirii domeniilor se pot aplica taxe de reactivare în cazul în care acestea nu au fost reînnoite la termen.

Capitolul V – GARANTAREA RETURNĂRII BANILOR

Clienții au dreptul la rambursul integral în termen de 15 zile de la plasarea comenzii pentru orice cont de gazduire. Clienții sunt rugați să solicite acest lucru printr-un email către contact[at]reallife.ws.

Mesajul trebuie să conțină:

  • Datele de identificare ale clientului,
  • motivele pentru care solicită returnarea banilor,
  • precum si informațiile necesare efectuării acestei operatiuni,
  • trebuie sa fie trimis de pe adresa de email de pe care s-a facut comanda initiala.

Garanția de rambursare a plății în termen de 15 zile de la efectuarea comenzii nu se aplică în cazuri în care clientul a încălcat aceste termeni și condiții de utilizare.

Garanția de rambursare nu se aplică înregistrărilor de domenii, sumelor plătite ca și avans pentru înregistrare de domenii sau la servere virtuale sau dedicate care au fost configurate și predate clientului și nici cazurilor în care subiectul solicitării de rambursare este un cont de găzduire care a încălcat aceste termene și condiții anterior solicitării.

După expirarea perioadei de 15 zile nu se rambursează anularea nici unui cont.

Furnizorul va respecta Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, aprobata cu modificari prin Legea 51/2003, conform careia:

  • alin. (1) lit. b) “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”.
  • Dispozitiile prevazute la alin. (1) lit. a), b), d) si e) nu se aplica in cazul serviciilor a caror executie este realizata cu ajutorul unei tehnici de comunicatie la distanta, daca aceste servicii sunt furnizate o singura data si facturarea lor este efectuata de operatorul de comunicatie.

Capitolul VI UTILIZAREA MALIȚIOASĂ

SPAM/Mesaje comerciale nesolicitate
Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricărui site utilizând serverele noastre sau prin servere ale unor terți pentru promovarea oricărui site găzduit de noi va avea ca și consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără ramburs. Pot fi operate liste email în condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje prin metode opt-in și se publică în toate mesajele procedura de retragere din liste. Nu pot fi operate « Safelists » sau alte liste de email care au legătură cu activități de promovare. Orice reclamație primită în acest sens va fi învestigătă și se vor lua măsurile ce se impun.
CHAT-ROOMS
Nu este permisă utilizarea pe serverele prestatorului scripturi pentru chat room-uri care pot fi utilizate în mod ilegal. Orice chat-room instalat și operat de către client pe serverele prestatorului trebuie să se conformeze tuturor prevederilor legale în vigoare în țările în care se pot accesa aceste chat-room-uri.
Utilizarea contului
Serverele noastre nu vor fi utilizate sub nici o formă și în nici o circumstanță pentru găzduirea, comunicarea de, referirea la sau direcționarea către nici unul (una) din următoarele :

  • Nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu conținut sexual sau obscen
  • Continut exclusiv pentru adulti, fiind inacceptabil sau nepotrivit copiilor sub 18 ani.
  • Violarea unui drept de autor sau al oricărui alt drept al oricărui terț
  • Amenințări, abuz, hărțuire, declarații calomnioase
  • Promovarea de activităti ilegale (hacking, cracking, etc)
  • Informații sau software despre sau conținând orice tip de viruși
  • Orice imagine sau text menit să încurajeze sentimentul de ură
  • Colectarea de informații personale pentru utilizarea în scopuri ilegale
  • Orice conținut considerat de noi ca fiind dăunător prestatorului.

Scripturi interzise:

Nu este permisă utilizarea următoarelor scripturi pe serverele prestatorului (în conturi de găzduire shared sau reseller):
– UltimateBBS
– IkonBoard
– Toate versiunile de forum YABB
– Scripturi pentru proxy
– Scripturi pentru IRC
– Anonimizator
– Chat room-uri, fără a include scripturile standard din panoul de control
– PhpShell și scripturi similare pentru executarea de comenzi
– FormMail
– Sistem/script de file-sharing, servere pentru jocuri
– Sistem/site social care permite încărcarea pozelor și conținutului de către vizitatori (acestea au nevoie de un cont dedicat)
– Siteuri tip webservice care ofera informatii altori site-uri pentru a fi prelucrate sau afisate; sau site-uri care folosesc in mod excesiv resursele serverelor si cauzează inreruperi de servicii (acestea va trebui sa treacă la un server virtual sau dedicat).
– Site dedicat pentru torrente, descărcări sau poze/fisiere destinate pentru descărcat.

Capitolul VII – BACKUP

Periodicitate si politică
Backup-urile sunt făcute de către prestator săptămânal, după un criteriu incremental și lunar în totalitate.

Capitolul VIII –  RESPONSABILITĂȚILE CLIENTULUI

Actualizare

Clientul este responsabil pentru comunicarea informațiilor de contact în cazul în care acestea se schimbă. Prestatorul nu poate fi tras la răspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuării de către client a actualizărilor necesare.

Securitate

Clientul este responsabil pentru mentinerea în condiții de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile. Dacă există orice dubiu în acest sens clientul trebuie să solicite modificarea datelor de autentificare contactând echipa de asistență.

Continut

Clientul este responsabil pentru continutul incarcat in conturile de gazduire sau serverele furnizorului. Acest continut trebuie sa nu incalce nici o lege in vigoare in Romania sau UE.

In cazul unei infectii, clientul este responsabil pentru a securiza datele de login, pentru a devirusa orice calculator de pe care se acceseaza contul si pentru a devirusa si securiza orice cod sau script instalat in contul de gazduire care ar permite infectii viitoare. Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge orice cont de gazduire la care nu s-a remediat in timp util o infectie.

Capitolul IX – RĂSPUNDERE LIMITATĂ

Prestatorul nu poate fi considerat responsabil pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să considere prestatorul nevinovat în legătura cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecință a utilizării serviciilor cauzatoare de daune clientului.

Capitolul X – TERMENI GENERALI

Prestatorul va coopera cu toate resursele în investigări asupra actelor de violare a securității sistemelor sau a rețelei, și va coopera cu autoritățile în cazul unor infracțiuni. Clienții care încalcă prezentele prevederi pot răspunde penal sau civil.
Pentru clienti cu mai multe conturi, prestatorul își rezervă dreptul de a suspenda toate conturile în cazul în care proprietarul conturilor încalcă prezentele prevederi într-o măsură considerată de prestator a fi foarte gravă.
Prestatorul este unic în măsură să judece ce anume reprezintă o încălcare a termenilor și condițiilor de mai sus. Eșecul oricărui client în a se conforma termenilor și condițiilor de mai sus constituie motiv pentru suspendare sau dezactivare.

SECURITATEA ȘI PROTECȚIA DATELOR

Acces la cont de găzduire:

Datele de acces la contul de găzduire vor fi comunicate doar pe adresa oficială de contact sau număr telefon, care a fost utilizat pentru a plasa comanda inițială și orice modificare sau solicitare de acces trebuie să vină de pe adresa de contact autorizată de client.

Securitatea datelor:

Furnizorul nu va utiliza datele clientului pentru interes personal și nici comercial și va lua masuri pentru a proteja datele clientului. Real Life SRL este inregistrata cu nr 32451, ca si prelucrator de date cu caracter personal, avand scopul “servicii de comunicatii electronice”.

Clientul este responsabil in întregime pentru a păstra in securitate datele de acces la contul de găzduire, acces FTP, baze de date și adrese de email și pentru a utiliza parole suficient de complexe pentru a nu fi ușoare de ghicit.

Securitatea site-ului, scripturilor și aplicațiilor instalate:

Furnizorul nu intervine în instalarea, administrarea, modificarea site-ului, a scripturilor sau aplicațiilor instalate în contul de găzduire și nu poate fi considerat responsabil pentru functionarea corectă și securitatea acestora. Clientul este responsabil în întregime pentru a încărca/instala doar scripturi verificate și securizate, pentru a actualiza versiunile site-urilor și programelor utilizate la ultimele versiuni securizate și pentru a lua măsuri pentru a preveni orice acces neautorizat la cont. În cazul în care furnizorul detectează o vulnerabilitate în aplicația clientului va notifica clientul prin email pentru a lua măsuri și să remedieze vulnerabilitatea sau infecția în cont, în aceste cazuri se suspenda contul de găzduire sau site-ul, până când problema este remediată de client.

În cazul serviciilor de Virtual Private Server sau Servere Dedicate responsabilitatea de securizare a serverelor revine în totalitate clientului.

Capitolul XI – LIMITE PENTRU CONTURI DE GĂZDUIRE

LIMITE PENTRU CONTURI DE GĂZDUIRE SHARED

În cazurile în care furnizorul oferă pachete de găzduire sau servere având caracteristici marcate “nelimitat”, acest termen se referă la lipsa oricărei limite impuse în mod arbitrar de către furnizor. În aceste cazuri se aplică limitele fizice impuse de server, acestea fiind spațiul disponibil pe disc, transfer de date, lațime de banda disponibilă, putere procesor disponibil, memorie disponibilă sau alte resurse fizice. Clienții având conturile de găzduire de tip “shared” care în mod regulat au un trafic de peste 100GB/lună va trebui sa achiziționeze un pachet de server virtual, semi dedicat sau dedicat.

LIMITE PENTRU CONTURI DE GĂZDUIRE RESELLER

Conturile de reseller oferite pot crea propriile pachete de găzduire și pot seta propriile limite. Aceste limite nu pot depăși limitele impuse conturilor de găzduire shared, specificate în aceste termeni și condiții. În cazul în care un reseller are un client care utilizează mai mult decât limita de trafic pentru conturile de găzduire shared, reseller-ul este responsabil pentru îndrepta clientul către un serviciu semidedicat sau dedicat de găzduire. Resellerii sunt responsabili pentru siguranța contului de reseller și pentru configurarea corecta a conturilor de reseller.

LIMITE PENTRU TRIMIS MAILURI

Fiecare cont de găzduire este limitat la un număr de 200 de e-mailuri trimise pe oră, iar in cazul în care clientul inchiriaza un IP dedicat, această limită se poate mări la 500 de e-mailuri per oră. Limita este setat la nivel de server și se aplică tuturor conturilor de găzduire. În cazul în care un client instalează un script sau program de trimis mailuri, acesta trebuie configurat pentru sa nu depaseasca această limită. Scripturile de newsletter trebuie configurate să nu trimită peste 5 emailuri per minut la același domeniu. Limita pentru mesaje trimise simultan la mai multe destinatii (CC și BCC) este de maxim 10 adrese. Clienți care doresc trimiterea mesajelor bulk (newsletter) trebuie sa achiziționeze un IP dedicat, atasat contului și să trimită mailurile de pe această IP.

Clientii care trimit sau doresc sa trimita mesaje bulk (newsletter) utilizand echipamentele sau adresele IP ale Real Life, trebuie sa mentina o baza de date cu dovada acceptului de a primi mesaje de pe ACEL newsletter, de la fiecarare persoana care este pe lista. Aceasta dovada trebuie sa poate fi prezentata oricand la solicitarea Real Life sau al destinatarului.

Capitolul XII – REDUCERI

Furnizorul poate oferi reduceri speciale sau periodice sau poate oferi bonusuri cashback prin sisteme cashback sau alte remuneratii pentru serviciile de webdesign, promovare si gazduire. Aceste reduceri pot fi accesate prin coduri de reduceri sau promotii care vor fi publicate pe site sau trimise prin email. Bonusurile si reducrerile sau ofertele de cashback nu vor fi aplicate la inregistrarea domeniilor sau a certificatelor SSL. In cazul in care vor fi oferte speciale pentru inregistrarea domeniilor sau a certificatelor SSL, pretul acestora, afisat pe site, va reflecta reducerea inclusa in pret.

CAPITOLL XIII – DREPTURILE CLIENTULUI

Real Life SRL este inregistrata cu nr 32451, ca si prelucrator de date cu caracter personal, avand scopul “servicii de comunicatii electronice”.

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice SC REAL LIFE SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este: servicii de comunicații electronice.

Clientul este obligat pentru a furniza datele, acestea fiind necesare pentru înregistrarea domeniilor web. Refuzul clientului poate rezulta în stergerea și pierderea dreputului de utilizare a domeniilor înregistrate. Pentru serviciile de găzduire nu sunt necesare completarea datelor cu caracter personal, decât datele precum adresa postală pentru a transmite facturile fiscale.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari:
– INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ – ICI BUCUREȘTI
– Entitati care ofera servicii de inregistrare domenii: ENOM, ResellerClub

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la departamentul suport clienti Real Life SRL la adresa comercial (@) reallife.ws . De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

CAPITOLUL XIV – GDPR si confidentialitatea datelor personale colectate

Date colectate de la clienti persoane fizice

Prin aceasta cale informam tot clientii ca site-ul nostru colecteaza urmatoarele date personale:

  • IP-ul de pe care se acceseaza site-ul, istoricul de navigare pe site, detalii furnizate de browser despre locatia clientului. Aceste date sunt colectate pentru a verifica comenzile plasate pe site sa nu fie frauda, si sa prevenim crearea conturilor de catre potentiali raufacatori. Informatiile colectate vor fi stocate pentru perioada contractului.
  • Utilizam cookie-uri si serviciul google analitics pentru a urmari statisticile vizitatorilor in scopuri de a imbunatati continutul site-ului, pentru a analiza sursa vizitelor si pentru scopuri de remarketing. Clientul poate opta pentru a nu stoca aceste cooki-uri sau poate solicita stergerea tuturor informatiilor. Informatiile colectate vor fi stocate pentru o perioada de 26 luni.
  • Colectam detaliile personale introduse in cursul comenzilor plasate in formular, aceste date introduse sunt colectate doar pentru scopul de de a presta serviciul: emiterea facturilor, comunicarea datelor de acces, suport tehnic, activarea si prestarea serviciilor, inregistrarea domeniilor. Aceste informatii vor fi pastrate pentru perioada activa a serviciilor. La inchiderea serviciilior clientul poate opta pentru a sterge aceste informatii, dar numai in cazul in care nu mai are servicii active care sa necesite detaliile personale ale clientului, in cazul in care clientul nu solicita stergerea datelor, acestea vor fi pastrate pentru o perioada de maxim 5 ani.

Responsabilitatile clientului care utilizeaza serviciile de gazduire oferite:

  • a primi si a stoca acordul persoanei vizate (a carei date sunt procesate) sau a dovedi temeiul legal pe baza caruia proceseaza datele
  • a informa clientii asupra datelor colectate si procesate
  • a informa clientii asupra perioadei pentru care se pastreaza datele
  • a sterge sau anonimiza datele in cazul in care primeste o astfel de solicitare de la un client
  • a securiza site-urile si aplicatiile instalate pe servere si conturi de gazduire

Responsabilitatile Real Life SRL:

  • a stoca in confidentialitate datele introduse pe servere
  • a limita accesul doar la persoanele care lucreaza in mod direct cu servere (dezvoltatori si suport tehnic) si a asigura instruirea persoanelor pentru masurile necesare de luat pentru protectia maxima a datelor
  • a nu vinde sau transmite tertelor datele stocate in aplicatie sau in conturi de gazduire.
  • a lua masuri proactive pentru a proteja datele stocate
  • a raporta orice bresa de date catre clienti si autoritati

De stiut despre felul si modalitatile de stocare a datelor si perioada de pastrare:

  • datele vor fi stocate pe servere proprii colocate intr-un datacenter profesional, securizat, cu acces limitat doar la persoane autorizate
  • datele sunt si vor fi stocate doar pe teritoriul Uniunii Europene
  • backupurile datelor vor fi stocate doar in locatii sigure si protejate
  • datele vor fi pastrate pentru perioada contractului (cont gazduire activ sau pachet servicii activ)
  • datele vor fi sterse automat in urma solicitarilor clientilor si clientul va fi informat de perioada de stocare a backupurilor care pot contine inca datele vizate.
  • furnizorii externi cu care colaboram (Google, Facebook, si altele) sunt verificate periodic sa mentina conformitatea cu GDPR

Ce facem mai exact pentru a intra in conformitate cu GDPR?

  • am conceput proceduri interne pentru a tine evidenta datelor personale colectate
  • am instruit in mod repetat angajatii in proceduri si bune practici necesare pentru a proteja datele
  • efectual audit-uri interne pentru a verifica procedurile sa fie in continuu implementate si pentru a detecta rapid orice bresa de securitate sau de date
  • calculatoarele si informatiile sunt stocate in locatii sigure si securizate, cu acces monitorizat, datele stocate sunt criptate

_______________________________________________________________

Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

MODIFICĂRI

Prestatorul își rezervă dreptul de a face adăugări, anulări sau modificări în Termeni și Condiții, pachetele de găzduire, prețuri și site oricând, informarea făcându-se prin intermediul WWW, prin email și poștă cu confirmare de primire, cu 30 de zile înainte ca acestea să intre în vigoare. Clientul are dreptul de a nu accepta modificările, cu condiția ca să comunice acest fapt la prestator prin email sau în scris, în termen de 15 zile de la primirea acestora, caz în care ramân în vigoare Termenii și Condițiile în vigoare acceptate anterior.

Referința: ICANN Policy:

Editat: 16 Apr 2007
Istoric modificări termeni si conditii:
15 Mai 2008: actualizare date prestator

16 Mai 2008: s-a completat secțiunea VI/Chat Rooms pentru a permite utilizarea scripturilor chat-room în cazul în care acestea se conforma legilor în vigoare în tarile accesate

08 Dec 2010: sa adăugat capitolul XI, s-a specificat la capitolul IV existența unor taxe de reactivare domenii intrate în perioada de blocaj.

09 Oct 2011: sa modificat Capitolul V pentru a include referinte la Ordonanta de urgenta si legea care se aplica la returnarea banilor si drepturile consumatorului. S-a adaugat capitolul XII referitor la reducerile acordate.

20 martie 2013: s-a adaugat definita SPAM, s-a modificat sectiunea LIMITE PENTRU TRIMIS MAILURI pentru a modifica limitele si extinde specificatiile privint mesaje in bulk.

14 Aprilie 2013: s-a extins responsabilitatea clientului legat de continutul incarcat pe serverele Real Life cat si responsabilitatea in cazul unor infectii al unui cont.

25 Iunie 2014: s-a adăugat secțiunea SECURITATEA ȘI PROTECȚIA DATELOR

01 Septembrie 2013: s-a specificat numarul de inregistrare operator de date cu caracter personal

10 Mai 2018: adaugat sectiune GDPR si protectia datelor personale