Întrebări frecvente

Cum transfer manual un cont de gazduire cu Cpanel la Real Host??

Transfer mai usor, cu ajutorul unei fisier full backup, optional echipa noastra poate realiza transferul contului cu ajutorul unui backup complet de la contul curent. In acest caz avem nevoie de datele de acces de la contul curent de gazduire si de la panoul de admin al domeniului.

Ce unelte sau programe am nevoie sa-mi construiesc un site?

Toate pachetele noastre contin panou de administrare Cpanel care include Softaculous installer unde gasiti zeci de platforme instalabile. Cel mai simplu de configurat este platforma WordPress, se instaleaza un sablon, apoi se incarca continutul.

Ce pachet de gazduire sa aleg?

Pentru un site simplu ar fi de ajuns un pachet de 1 gb, dar daca aveti si casute de email sau setati un backup saptamanal pentru site probabil veti avea nevoie de un pachet de minim 4 gb.

Upgrade/downgrade spatiu de găzduire.

Daca considerati ca spatiul cumparat este insuficient puteti solicita prin email sa se faca upgrade la urmatorl pachet. Se plateste doar diferenta de pret calculat in functie de scadenta perioadei.

Cum modific nameserverele la domenii .ro?

Se acceseaza www.rotld.ro-> Administrare domenii-> On-line. Se introduce parola primita la inregistrarea lui, sau se reseteaza parola. La sectiunea de ‘Date domeniu’ se pun nameserverele. Dupa salvare se confirma modificarea prin email.

Pot transfera un domeniu .ro de la un alt furnizor?

Pentru transferul unui domeniu .ro de la un registrar la altul este necesara o “Cheie de Autorizare”. Aceasta se poate obtine din panoul de administrare rotld.ro sau de la registrarul actual.

Pot avea mai multe site-uri in acelasi cont de gazduire?

Se pot gazdui mai multe site-uri in acelasi cont la pachetele incepand cu 4 gb in sus. Aceste pachete beneficiaza de baza de date si adrese de email nelimitate.

Pot renunta la serviciul de gazduire?

Daca te-ai razgandit, poti primi banii inapoi in primele 30 de zile. Notificarea de renuntare se face prin email la adresa contact(@)reallife.solutions, banii vor fi returnati in 10 zile.

Tutorial configurare adresa mail pe smartphone:

 1. se intra in setari-> Adaugare cont
 2. se introduce adresa completa de mail si parola
 3. se selecteaza optiune Configurare manuala
 4. IMAP
 5. la nume utilizator – se introduce adresa completa de mail
 6. la server IMAP: mail.domeniu.ro
 7. Port: 143
 8. Tip securitate: niciunul
 9. Server SMTP: mail.domeniu.ro
 10. Port: 26
 11. Tip securitate: niciunul

Bonus

Transferi un cont de gazduire la noi si primesti un an de gazduire gratuita + perioada achitata la vechiul furnizor.

Vezi pachetele de găzduire